Tukiperhetoiminta

Tukiperhetoiminta on yleensä joko sosiaalihuoltolain tai lastensuojelulain mukaista palvelua. Tarpeet tukiperheelle ovat hyvin erilaisia. Usein perheen omat läheiset eivät ole lähellä tai heillä ei ole mahdollisuutta auttaa ja tarjota tarvittavaa tukea.

Tukiperhetoiminta antaa lapselle mahdollisuuden luoda uusia läheisiä ihmissuhteita ja saada hyviä kokemuksia perheympäristöstä. Tavoitteena on edistää lapsen hyvinvointia ja tukea hänen kasvuaan ja kehitystä.

Toiminta on suunnattu alle 18-vuotiaille lapsille ja suurin tarve tukiperheille on päiväkoti-ikäisten ja pienten koululaisten ikäryhmässä. Lapsi tulee tukiperheeseen keskimäärin kerran kuussa yhdeksi viikonlopuksi ja aikataulut ovat perheiden keskenään sovittavissa.

Tukiperheemme ovat ammatillisia, eli vähintään toisella vanhemmista tulee olla sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutus. Odotamme myös työkokemusta lapsien ja perheiden kanssa toimimisesta.

Järjestämme koulutuksen tukiperheillemme. Lisäksi tukiperheille järjestetään säännöllisesti vertaistukiryhmiä sekä työnohjausta. Olemme tukiperheiden tukena myös viikonloppuisin, mikäli tukiviikonlopun aikana tapahtuisi jotain yllättävää.

Ammatillinen tukiperhetoiminta ei perustu vapaaehtoisuuteen, eli kaikista tukivuorokausista maksetaan korvaus.

Ole yhteydessä, kerromme lisää!

Ota yhteyttä